SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ Bilgi Paketi Tanımları
Eğitim programımız, tam zamanlı ve yüz yüze  eğitim olacak şekilde uygulanmaktadır. 
Temel amacımız, sucul ekosistemlerde biyolojik kalite parametreleri dahil su kalite parametrelerinin araştırılması, sucul ekosistemlerde tür çeşitliliğinin tespiti, içme suyu barajlarında ortaya çıkan başlıca su kalitesi sorunlarının araştırılması ve çözüm üretilmesi, göl ve akarsular için uygun restorasyon tekniklerinin geliştirilmesi, sucul ekosistem kökenli tüm gıdaların işlenmesi, kalitesi, hijyeni ve gıda güvenliği konularında donanımlı, sürekli kendini yenileyen, donanımlı, araştırıcı, üretici ve kaliteyi hedefleyen, çağdaş ve etik kurallardan taviz vermeyen Su Ürünleri Mühendisleri yetiştirmektir.



https://obs.firat.edu.tr/oibs/bologna/facAbout.aspx?curOp=facAbout&curUnit=9&lang=tr